Kontakt

Chcesz dodać nowy przepis

Przeczytaj warunki dotyczące umieszczenia nowego przepisu*

Prześlij plik
    Przejdź do kolejnego kroku dodawania produktu
    powrót do poprzedniej strony

    Przepis pasta Regulamin

    Ogólne warunki umieszczania przepisów

    Najwyższym priorytetem firmy Amylon jest profesjonalizm. Dużą wagę przykładamy do ochrony danych osobowych i zadowolenia klientów. Dbamy o to, by osoby odwiedzające naszą stronę czuły się tu dobrze.

    1. Administratorem strony www.amylon.cz jest firma Amylon a.s., z siedzibą Švermova 117, 580 36 Havlíčkův Brod, Republika Czeska, spółka zapisana w rejestrze handlowym prowadzonym przez Sąd Wojewódzki (Krajský soud) w Hradcu Králové, dział B, pozycja 1012.
    2. Użytkownik strony jest zobowiązany do tego, by podczas rejestracji w polach obowiązkowych podawać prawdziwe dane.
    3. Poprzez wypełnienie wymaganych informacji zgadzają się Państwo na publikację Waszych przepisów i zdjęć na stronie www.amylon.cz oraz otrzymywanie wiadomości od firmy Amylon a.s.
    4. Administrator tej strony zastrzega sobie prawo do niepublikowania wysłanego przepisu, jeśli osoba, który go dostarczyła, podała nieodpowiednie lub nieprawdziwe dane. Amylon a.s. może też przed publikacją zmodyfikować dodany przepis lub fotografię.
    5. Administrator stron nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne naruszenie obowiązujących w Republice Czeskiej praw autorskich przez użytkownika umieszczającego przepis.
    6. Żadne dane wprowadzone przez użytkownika nie mogą naruszać praw obowiązujących w Republice Czeskiej, dodawane materiały nie mogą również zawierać wulgarnych wyrazów, reklamy (o ile nie służy ona promocji administratora) ani też sformułowań propagujących rasizm czy pornografię.

    Administrator może wykorzystać pełną treść swej strony, łącznie z przepisami i fotografiami, do promocji portalu, a także do sporządzenia wersji drukowanej, którą ma prawo dalej rozpowszechniać.

    kopię wstawić przepis
    Znajdź przepis
    WYSZUKAJ
    CZY CHCESZ DODAĆ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS?
    DODAJ NOWY PRZEPIS
    NASZE BIO PRODUKTY
    KUPUJ W SKLEPIE INTERNETOWYM

    Przepisy

    Chcemy Was inspirować, ale też i korzystać z Waszych inspiracji. To właśnie dlatego przygotowaliśmy tę interaktywną stronę, na której znajdziecie nie tylko nasze przepisy (które dla Was opracowujemy i testujemy), ale również pomysły i propozycje naszych czytelników. Zachęcamy do dzielenia się z nami informacjami o Waszych najnowszych sukcesach kulinarnych i trikach, które pomogły Wam zażegnać wpadkę w kuchni. Możecie się tu także pochwalić swymi udanymi potrawami, które zasługują na to, by spróbowali je inni. Ponieważ wokół nas jest coraz mniej radosnych i przyjemnych rzeczy, poprzez aromat i smak Waszych dań chcielibyśmy upiększyć otaczający świat :-)

    Inspirujemy Was
    Risotto grzybowe (4 porcje)

    Risotto grzybowe to danie, które cieszy się popularnością we Włoszech. Z pewnością i Wy je pokochacie. Ten specjał ma niepowtarzalny aromat i w wyjątkowy sposób łączy w sobie smak grzybów oraz parmezanu.

    25
    czytaj więcej
    Miodowy deser

    Z podanych składników wyrabiamy ciasto miodowe. To dzielimy na pół. Obie części rozwałkowujemy pomiędzy folią spożywczą na bardzo cienkie płaty. Już bez folii układamy na wysmarowanej i posypanej mąką odwróconej blasze. Płat ciasta pieczemy w 150°C na różowo. Jeszcze ciepłe ciasto ściągamy z blachy za pomocą długiego noża lub nici. W taki sam sposób pieczemy drugą połowę. Płaty odstawiamy do wystygnięcia. W trakcie pieczenia przygotowujemy nadzienia. Przy pierwszym z nich wszystkie podane składniki gotujemy na gęsty budyń. W drugim nadzieniu śmietanę ubijamy na twardo z fiksem i cukrem. Schłodzone płaty skrapiamy rumem rozcieńczonym w soku. 1. płat smarujemy nadzieniem budyniowym. Później na nadzieniu rozsmarowujemy ubitą śmietanę i przekładamy drugim płatem. Na koniec przekąskę miodową polewamy rozpuszczoną czekoladą.

    Deser odstawiamy do ostygnięcia i stężenia. Później kroimy go i możemy podawać.

    czytaj więcej
    Wyświetl wszystkie przepisy Amylon
    Inspirujcie nas

    Recepty & Inspiracje